Alpolic fasadskiva formad i flera riktningar

Alpolic

Lättbearbetade metallkompositskivor för extraordinära byggnader. Marina Yacht Club, Abu Dhabi

Alpolic fasadskiva i metallkomposit på Gigantum i Aalborg

Alpolic

Lättbearbetade metallkompositskivor för extraordinära byggnader. Giganticum, Danmark

Alpolic fasadskiva i metallkomposit

Alpolic fasadskiva i metallkomposit tillverkas av en stor andel återvunna material. Skivorna är starka och styva men väger bara bråkdel av andra fasadskivor gör. De är också mycket resistenta mot väder och vind över tid utan att tappa sin finish.

Alpolicskivan finns i mängder med färger och ytor – Ergofast levererar två varianter; Alpolic/fr med brandklass B och Alpolic/A2 med brandklass A2.

Lättbearbetad
Fördelen med Alpolics fasadskivor tillverkade i metallkomposit är att de är lättbearbetade med verktyg för trä eller metall. Skivorna fabriceras som metall med både valsning eller pressning som innebär att fasadskivan kan formas i flera riktningar och ger byggnader en unik karaktär. Viktigt om du vill uppnå ett perfekt resultat. 

Alpolic ACM-skivor (eller Aluminium Composite Materials) produceras genom att laminera två tunna aluminiumplåtar på båda sidorna av en extruderad termoplastisk eller en mineralfylld  brandhämmande termoplastkärna. Vi levererar också Alpolicskivorna som metallkompositmaterial (MCM) med obehandlade ytor som koppar, zink, rostfritt stål eller titan.

Alpolic fasadskiva i metallkomposit har en unik formbarhet och funktionella egenskaper som underlättar för arkitekter och konstruktörer att skapa extraordinära fasader till byggnader – och riktiga landmärken.